top of page
Search

Kids yoga sau cum să-ți redescoperi copilul interior

Updated: Apr 6, 2022

Să fii la birou (adică acasă, în perioada pandemiei), prinsă în mail-uri despre rapoarte, ppt-uri și deadline-uri, și să primești un mesaj pe whatsapp: „Tema întâlnirii de mâine sunt zânele și dragonii.”

Cum te-ai simți? Ce ți-ar spune vocea din cap?


Eu am fost prinsă între amuzament și furie. „Hai s-o lăsăm mai moale cu poveștile de adormit copiii, cine naiba are timp de astea când muncește?! Și cine m-o fi pus să mă înscriu la cursul de yoga și creativitate pentru copii, când eu nici măcar n-am copii?! Exact ce-mi lipsea mie în perioada asta. Spitalele sunt pline, firmele dau faliment... Țara arde și baba se piaptănă.”


Baba nu se pieptăna, dar își luase câteva zile libere ca să coloreze (întâlnire cu copilul interior), să îmbrățișeze copaci (exercițiu de mindfulness), să facă yoga (poziții mai ușoare, de copii), să scrie povești și poezii (exercițiu de creativitate).

De trei ori pe săptămână mă vedeam pe Zoom cu cinci colege de distracție și cu o Mary Poppins semi-autohtonă (stabilită acum în Canada), care poartă flori în păr, cântă, dansează și se desparte doar rareori de bagheta magică/ talking stick – un fel de sceptru de plastic, cu leduri în vârf.


La prima întâlnire cu ele, mi s-a făcut pielea de găină și mi-am zis ca olteanul care vede pentru prima oară o girafă, „așa ceva nu există”. După care, timp de câteva săptămâni, aveam un zâmbet tembel în call-urile de la birou.


„Ce faci, cum ești zilele astea, cum te descurci cu restricțiile?”

„Sunt OK, fac un curs de kids yoga teacher training și-mi place foarte mult.” (Că doar nu era să zic „Chestia asta e o nebunie totală! Și e mi-nu-na-tă!! Și - știi ce? - o să încep să predau în weekenduri, în parcuri, o să merg și la grădinițe și la afterschool-uri. Ascultă la mine, există și zâne, și dragoni, și ne fac viața mai frumoasă tuturor, nu doar copiilor!”)

Nu e perioada cea mai bună să te entuziasmezi (Ce, nu te uiți la știri?), să faci planuri, să te joci. E o perioadă bună de stat în casă, de mers la Mega cu masca pe figură, de ne-îmbrățișat, de ne-visat.

Dar e perioada perfectă pentru pauze de yoga, de mindfulness, de creativitate.

Ce se întâmplă într-o oră de kids yoga? Începe cu „namaste” și cu o baghetă magică.


Restul...

... într-o poveste viitoare.50 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page